Пожарникари спасиха две момчета от пълноводна река в Плевенско. Ситуацията се

...
Пожарникари спасиха две момчета от пълноводна река в Плевенско. Ситуацията се
Коментари Харесай

Спасиха две момчета, попаднали във водовъртеж край Плевен

Пожарникари избавиха две момчета от пълноводна река в Плевенско. Ситуацията се е разиграла в река Вит край село Садовец.

Двете момчета - на 16 и 18 години, са се спускали с лодка по реката, когато попаднали във въртоп при яз. Изплашени, те изпуснали лодката и се хванали за надвесени клони на дърво, с цел да се спасят. Това заяви представителят на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Плевен Мариана Цветкова, представена от Българска телеграфна агенция.

Сигнал за случая е постъпил към 20:00 часа довечера от бащата на момчетата. На място се отзовават служители на реда от ръководството в Долни Дъбник и екип от пожарникари от сектора на пожарната работа в плевенския квартал " Сторгозия ". Момчетата не са били с подобаваща екипировка.

 Плевен под вода: Какви са вредите от потопа? България 3 мин. Плевен под вода: Какви са вредите от потопа?  Бедствие след бедствието: Втори ден без обществен патронаж са 400 заболели и възрастни България 2 мин. Бедствие след бедствието: Втори ден без обществен патронаж са 400 заболели и възрастни  Как да реагираме при мъртво неспокойствие или въртоп България 1 мин. Как да реагираме при мъртво неспокойствие или въртоп  Водовъртеж в Дяволското гърло: Какви са вредите в пещерата? Тази сутрин 3 мин. Водовъртеж в Дяволското гърло: Какви са вредите в пещерата?  Плевен под вода: Какви са вредите от потопа? България 3 мин. Плевен под вода: Какви са вредите от потопа?  Бедствие след бедствието: Втори ден без обществен патронаж са 400 заболели и възрастни България 2 мин. Бедствие след бедствието: Втори ден без обществен патронаж са 400 заболели и възрастни  Как да реагираме при мъртво неспокойствие или въртоп България 1 мин. Как да реагираме при мъртво неспокойствие или въртоп  Водовъртеж в Дяволското гърло: Какви са вредите в пещерата? Тази сутрин 3 мин. Водовъртеж в Дяволското гърло: Какви са вредите в пещерата?

За да бъдат избавени, е построена алпийска избавителна въжена скица. Братята са невредими.

Служителите на пожарната изричат специфична признателност на локален гражданин от селото, обяснил им какъв е релефът на дъното на реката, с цел да им помогне за избавителната акция.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР